- Performans günlük yaşamın her alanında, diğer insanlarla etkileşimin yer aldığı bütün durumlarda kendini göstermektedir. - Bugünkü performans algımız, geçmiş yaşantılarımızdan şekillenmektedir. - Üst düzey performans için, performans alanına özgü bazı bilişsel ve psikolojik becerilerin bireye kazandırılması gerekmektedir. - Her insan daha iyisini başarabilir ve üstün performans gösterebilir.
3 May 2010
Oyuncularla Performans Geliştirme Projesi
2006 yılından bu yana, psikoloji ilkelerinden yola çıkarak geliştirilen tekniklerle, performans sanatlarında farklı alanlarda çalışan kişilerle özgün yaratıcılık/performans geliştirme çalışmaları yürütüyoruz. Bireysel performans çalışmalarımızdan yola çıkarak, oyuncularda performans algısını ölçebilme, temel performans alanlarını saptayabilme ve yapılan çalışmaların etkinliğini ölçebilme amacıyla bir envanter geliştirmenin temel ihtiyaç alanı olduğunu fark ettik.
Bu nedenle farklı deneyim düzeylerinde
olan yaklaşık 25 oyuncuyla bireysel görüşmeler yaptık. Görüşmelerde temelde hedefimiz, “iyi oyuncu”nun ozelliklerini saptayabilmekti. Etkinliği ve alana katkısı yüksek olmasını beklediğimiz bu envanter içinde daha önümüzde uzun bir yol var.
Sizlerden ricamız bize bu çalışmada destek vermeniz. Bu destek, yaklaşık 2 saat süren ve oyunculuk üzerine konuştuğumuz yapılandırılmış bir görüşmeden ibaret.
Bu görüşmeye gelen herkese, istenmesi halinde ücretsiz 3 seans performans geliştirme uygulayabiliyoruz. Bu süreç içinde ihtiyaca uygun olarak ele alınan performans alanlarından bazıları özetle şu şekilde: (i) yaratıcılığı geliştirme, (ii) karakter hazırlığı süreci, (iii) etkin duygu ifade becerileri, (iv) etkin konsantrasyon, (v) performans blokları (ezber sıkıntısı, kaygı sorunları vb.), (vi) özgüven geliştirme, (vii) zihinsel prova vb.
Görüşmenin zamanını sizlerin takviminize uygun olarak planlayabiliriz. Merkezimiz Şişli’de.
Çalışmaya katılmak istemeniz halinde, merkezimizden telefonla ya da e-mail aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.
Psikoloji İstanbul Danışmanlık Eğitim ve Araştırma Merkezi
www.psikolojistanbul.com
fkaya@psikolojistanbul.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.